Storbytur.no logo
Stockholm
Hjem » Stockholm » Severdigheter
Søk etter hotell i Stockholm
— og se rabatter for dine datoer

Innsjekking

calendarhoteller

Utsjekking

calendarhoteller

Severdigheter i Stockholm

Det finnes en rekke severdigheter i Stockholm. Her presenterer vi et utvalg av noen av de du bør få med deg.

Dagens tilbud og anbefalte hoteller i Stockholm
Sjekk ut gode tilbud og anbefalte hoteller og finn ditt drømmehotell i den svenske hovedstaden.

Drottningholm slott - Foto: Gaute Nordvik Drottningholms slott
Drottningholm slott har vært den svenske kongefamiliens private residens siden 1981. Slottet ligger et stykke utenfor Stockholm på øyen Lovön i Mälaren.

Gamla Stan - Foto: Gaute Nordvik Gamla Stan
Gamla Stan er gamlebyen i Stockholm, og består i hovedsak av øyen Stadsholmen og de omliggende småøyene Riddarholmen, Helgeandsholmen og Strømsborg.

Gröna Lunds Tivoli - Foto: Gaute Nordvik Gröna Lunds Tivoli
Gröna Lunds Tivoli i Stockholm er, i hvert fall for de minste, et høydepunkt på en storbyferie til Stockholm. Tivoliet har over tretti attraksjoner, der den mest besøkte er berg-og-dal-banen Jetline.

Riksdagshuset - Foto: Gaute Nordvik Riksdagshuset
Riksdagshuset ligger flott til på Helgeandsholmen i Stockholm. Bygningen som ble oppført i perioden 1897 til 1905, er tilholdssted for Sveriges riksdag.

Skansen - Foto: Gaute Nordvik Skansen
Skansen er et friluftsmuseum på øyen Djurgården i Stockholm. Her finner du over 140 kulturhistoriske bygninger fra Skandinavia, der de eldste er fra 1200-tallet.

Stadshuset - Foto: Gaute Nordvik Stadshuset
Stadshuset er blant de mest kjente og mest fotograferte bygningene i Stockholm. Som byens rådhus er det vakre bygget kanskje det fremste symbolet på Sveriges hovedstad.

Stockholmsoperaen - Foto: Gaute Nordvik Stockholmsoperaen
Stockholmsoperaen (Kungliga Operan) ligger flott til ved Gustaf Adolfs Torg i sentrum av Stockholm. Den flotte bygningen i neoklassisk stil ble bygget i perioden 1889-1898, og er Sveriges nasjonale scene for ballett og opera.

Stockholms slott - Foto: Gaute Nordvik Stockholms slott
Stockholms slott (Kungliga slottet) er den svenske monarkens offisielle residens. Stockholms slott ligger i den nordlige delen av Gamla Stan på øyen Stadsholmen.

Stortorget - Foto: Gaute Nordvik Stortorget
Stortorget som ligger i Gamla Stan, er det eldste torget i Stockholm. Stortorget var tidligere et midtpunkt for byens ekspansjon.

Vasamuseet - Foto: Gaute Nordvik Vasamuseet
Vasamuseet er en av de største severdighetene og ett av de mest beøkte museer i Stockholm. På museet som ligger på øyen Djurgården, kan du se og få med deg mer informasjon om det myteomspunnede skipet Vasa.

(Du får en e-post hvor du bekrefter påmeldingen, og du kan når som helst melde deg av via lenke nederst til venstre i nyhetsbrevet eller her)

5 populære guider

Sitemap | Om oss | Kontakt oss | Informasjonskapsler og personvern | Opphavsrett Storbytur.no © 2006—2016